Haagsche Bier Kluis

Welkom bij de Haagsche Bier Kluis. Vanaf 1997 is café- restaurant de Haagsche Bier Kluis gevestigd op Plein 20.

Tegenover het binnenhof en om de hoek van het Mauritshuis bevindt zich een prachtig pand met (een verborgen/ erg veel) geschiedenis. De Haagsche Bier Kluis is van oorsprong een bankgebouw. Rond 1905 werd het pand gebouwd in de stijl van de Haagse Jugendstil. Tot aan de Tweede Wereldoorlog heeft het pand gefunctioneerd als woonhuis en bankgebouw van de Joodse familie Edersheim. Dit is nog duidelijk te zien aan de oude kluisdeur in de kelder. De schatten die zich hierachter bevinden zijn tegenwoordig echter van culinaire aard.

De Haagsche Bier Kluis bestaat uit een café- restaurant en een besloten zaal : ‘Het tuinhuis.‘
De Haagsche Bier Kluis biedt veel mogelijkheden, u kunt namelijk een gezellige borrel bij ons organiseren, zowel binnen als op ons centraal gelegen terras buiten. Het tuinhuis en haar prachtige tuin biedt ook de mogelijkheid tot een besloten lunch, diner en/of borrel.
Het tuinhuis is uitstekend geschikt voor vergaderingen en is rustig gelegen in de achtertuin van de Haagsche kluis.

De Keuken

Geen betere combinatie dan bier en frites! Maar dan geen gewoon bier. Nee, bij de Haagsche Bier Kluis serveren wij de lekkerste speciaalbieren. Van alcoholvrij tot gerstewijn en van IPA tot weizen.

En dan de frites. Ook hier houden we het niet bij één. Maak een keuze uit zeven verschillende tasty toppings, allemaal de moeite waard om te proberen. In de stemming voor Mexicaans? Of knapperige Kibbeling? Ga op de Indische tour met onze frites Bali.

Danscafé

Heb je zin om te dansen, dan kan dat natuurlijk ook bij ons! Op donderdag, vrijdag en zaterdag gaan in het café gedeelte vanaf 23.00 uur de tafels en stoelen aan de kant om plaats te maken voor een dj en verandert de Haagsche kluis in ‘de Nachtkluis’. Met heerlijke biertjes op de tap en gezellige muziek van de dj uit de speakers kan men tot in de vroege uurtjes dansen!

Openingstijden: 
Maandag t/m donderdag: 10:00 – 01:00
Vrijdag en zaterdag: 10:00 – 04:00
Keuken: 11:00 – 22:00
Op zondag zijn wij gesloten.

Exclusiviteit:
Het Tuinhuis is alle dagen exclusief af te huren, hier beschikt u ook over eigen sanitaire voorzieningen. De prachtige binnentuin is ook geschikt voor borrels en partijen en is apart van het Tuinhuis te reseveren.

Av:
Het Tuinhuis is uitgerust met een beamer, scherm, flip-over en wifi. Overige apparatuur op aanvraag te verzorgen. 

Bereikbaarheid:
Met openbaar vervoer (bus/tram), Centraal Station op loopafstand, Plein parkeergarage onder het Plein

Capaciteit:
Restaurant: max. 70 personen, Tuinhuis: max. 40 personen; Tuin max. 120 personen.

Gratis Wi-Fi?
Ja

Adres:
Plein 20, 2511 CS Den Haag

Website:
www.haagschebierkluis.nl