Plein XIX

In een prachtig pand, midden op het Plein met uitzicht op de Tweede Kamer, is sinds 1995 café-restaurant Plein XIX gevestigd, tegenover het Binnenhof. Sinds het begin trekt plein XIX veel politici. Het borreluur op donderdag is beroemd!

In het gezellige café van Plein XIX bent u zeven dagen per week welkom. Plein XIX bestaat uit een café-restaurant en een besloten zaal; de Ridderzaal.

Bij Plein XIX is het mogelijk een gezellige borrel te organiseren, zowel binnen als op ons centraal gelegen terras buiten . De Ridderzaal biedt ook de mogelijkheid tot een besloten lunch en diner. Deze zaal is uitstekend geschikt voor vergaderingen en is rustig gelegen op de eerste etage van het pand.

DE RENOVATIE

Na een renovatie heeft plein XIX op 13 april 2018 opnieuw haar deuren geopend. In drie weken tijd heeft Plein XIX een hele metamorfose ondergaan. Het nieuwe plein heeft meer comfort, een frisse uitstraling en is meer eigentijds.

DE KEUKEN

Ook de keuken is volledig gerenoveerd en er is een nieuwe chef-kok begonnen die een totaal nieuwe menukaart heeft gemaakt met heerlijke en verrassende gerechten. Zijn specialiteit is de Franse keuken en deze keuken voert dan ook de boventoon in onze nieuwe menukaart, uiteraard met de juiste invloeden uit andere keukens!

Bij al deze heerlijke gerechten hoort een goed glas wijn en daarom hebben wij onze wijnkaart ook uitgebreid. Wij hebben een brede keuze aan wijnen waarvan meer dan acht per glas te verkrijgen. Bij elk gerecht kunnen wij u een heerlijke passende wijn serveren.

DANSCAFÉ

Heb je zin om te dansen, dan kan dat bij ons ook. Op vrijdag en zaterdag gaan in het bar gedeelte vanaf 22.00 uur de tafels en stoelen aan de kant om de heupen lekker los te gooien. Op zaterdag komt er zelfs een DJ om voor jou de plaatjes te draaien waar jij zo lekker op gaat! Met een heerlijke gin tonic tot in de vroege uurtjes dansen maakt jouw avondje uit compleet!